تبلیغات
آریا کشاورز - ارقام فندق مقاوم به خشکی و سرما، جایگزین ارقام بومی می‌شود

سرپرست دفتر امور میوه‌های سرد و خشک معاونت باغبانی امروز در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری کشاورزی ایران (ایان)، از برگزاری نخستین کارگاه آموزشی کشت و پرورش فندق در کشور خبر داد و گفت: به‌منظور انتقال دانش فنی روز دنیا و آشنایی با روش‌های کشت و ارقام جدید، این کارگاه‌های آموزشی در استان‌های گیلان و گلستان برگزار شد.

علی محسنی افزود: ترکیه در زمینه کشت فندق کشوری پیشرو بوده و از لحاظ سطح و میزان تولید، بالاترین رتبه را در جهان دارد و کارشناسانی از این کشور در این کارگاه آموزشی حضور داشتند.

وی خاطرنشان کرد: در این کارگاه آموزشی هفت استان فندق‌خیز کشور شامل گیلان، مازندران، گلستان، اردبیل، زنجان، قزوین و قم با روش‌های جدید کشت و ارقام جدیدی آشنا شدند.

محسنی ادامه داد: باغ‌های فندق بیشتر در مناطق شیبدار احداث می‌شود و در این راستا تراس‌بندی یکی از کلیدی‌ترین عملیاتی است که می‌تواند زمینه حضور ادوات مکانیزه در این باغ‌ها را فراهم آورد.

وی تصریح کرد: در استان گلستان که باغ‌های فندق در سطح شیبدار قرار دارد، لازم است که اصلاحاتی انجام شود و علاوه بر آن، دو تا چهار بار آبیاری تکمیلی نیز برای بهترین عملکرد انجام شود.

 

تدوین تقویم زراعی فندق با همکاری تحقیقات

سرپرست دفتر امور میوه‌های سرد و خشک معاونت باغبانی یادآور شد: دارا بودن تقویم زمانی عملیات باغی در باغ‌های فندق از دیگر مواردی است که در این کارگاه آموزشی مورد تأکید قرار گرفت و در این راستا، این دفتر با همکاری تحقیقات در صدد تدوین تقویم زراعی فندق و ابلاغ آن به استان‌ها است.

محسنی تأکید کرد: وضعیت خاک کشورمان از کشور ترکیه بسیار مطلوب‌تر است، بنابراین با رعایت یک‌سری اصول فنی و مسائل فناوری‌های پس از برداشت خواهیم توانست محصول فندق صادراتی تولید کنیم.

وی اظهار داشت: ارقام فعلی فندق در کشور بومی بوده و از آنجا که برخی از این ارقام در مقابل خشکی و سرما مقاومت ندارند، هرساله شاهد ضرر و زیان باغداران هستیم که با انتخاب ارقام و ژنوتیپ‌های مقاوم خواهیم توانست تولید مناسبی را رقم بزنیم که عملکرد بالایی نیز در هکتار داشته باشد.

محسنی سطح زیر کشت فندق در کشور را 23 هزار هکتار برشمرد و گفت: از این سطح، 20 هزار هکتار بارور و سه‌هزار هکتار دیگر بارور نیستند.

 

توصیه برای هرس باغ‌های فندق در دی‌ماه

سرپرست دفتر امور میوه‌های سرد و خشک معاونت باغبانی افزود: میزان تولید فندق در کشور 21 هزار تن برآورد شده است که عملکردی معادل یک‌هزار و 47 کیلوگرم در هکتار داریم.

وی به باغداران توصیه کرد که از دی‌ماه سال جاری، عملیات هرس و حذف پاجوش‌های اضافه و نرک‌ها را در اولویت قرار داده و علاوه بر آن، از روش کپه‌کاری استفاده کنند.

محسنی خاطرنشان کرد: از آنجا که برخی از ارقام فندق دچار ناهمرسی می‌شوند، باید به ارقام گرده‌دهنده توجه ویژه‌ای شود و در باغ‌های موجود، باید هرس‌های باردهی نیز انجام شود.

وی تصریح کرد: انتقال دانش و تکنولوژی نوین و علاوه بر آن استفاده از ارقام خارجی مقاوم به سرما و خشکی در دستور کار است تا بتوانیم تولید مناسبی در کشور داشته باشیم.

 

خبرنگار: مژگان ستار


منبع:خبرگزاری کشاورزی ایران


  • آخرین ویرایش:پنجشنبه 1 آبان 1393
نظرات()   
   
foot problems
شنبه 18 شهریور 1396 06:28 ب.ظ
Hi there everyone, it's my first go to see at this website, and article is
truly fruitful in support of me, keep up posting these articles or reviews.
How do you grow?
دوشنبه 30 مرداد 1396 07:22 ق.ظ
Excellent article. Keep writing such kind of information on your blog.

Im really impressed by your site.
Hi there, You have done an excellent job. I will definitely digg it and for my
part suggest to my friends. I am sure they'll be benefited from this website.
ilenepacas.jimdo.com
جمعه 30 تیر 1396 11:38 ب.ظ
Hi colleagues, nice paragraph and fastidious arguments
commented here, I am really enjoying by these.
BHW
جمعه 25 فروردین 1396 10:05 ق.ظ
Hi, all the time i used to check blog posts here early in the morning,
since i like to learn more and more.
 
لبخندناراحتچشمک
نیشخندبغلسوال
قلبخجالتزبان
ماچتعجبعصبانی
عینکشیطانگریه
خندهقهقههخداحافظ
سبزقهرهورا
دستگلتفکر
آخرین پست ها

تبلیغ روی بطری آب معدنی برای افزایش فروش روزنامه ..........جمعه 1 اسفند 1393

کی‌اف‌سی؛ ماندگاری با دستور پخت جادویی ..........جمعه 1 اسفند 1393

دهمین نمایشگاه بین‌المللی کشاورزی شامل ماشین‌آلات، نهاده‌ها و مکانیزاسیون سه‌شنبه شب طی مراسمی در محل دائمی نمایشگاه بین‌المللی مشهد گشایش یافت..........جمعه 1 اسفند 1393

صنایع شیر ایران، بزرگ ترین و موفق ترین شرکت صنایع غذایی کشور شد ..........جمعه 1 اسفند 1393

رایزن بازرگانی باید چه ویژگی‌هایی داشته باشد؟ ..........جمعه 1 اسفند 1393

انتشار چهل و سومین شماره «اقتصاد سبز» با پرونده ویژه سیلو ..........جمعه 1 اسفند 1393

رونمایی از دستگاه خشک کن هوشمند بدون محدودیت تناژ و منحنی دما ..........جمعه 1 اسفند 1393

برگزاری دوره آموزشی "اقتصاد شیر" در مرکز اصلاح نژاد دام ..........جمعه 1 اسفند 1393

شورای راهبری مصرف کود در وزارت جهادکشاورزی تشکیل شد ..........جمعه 1 اسفند 1393

تشکل ملی نشاکاران ایجاد می‌شود ..........جمعه 1 اسفند 1393

تدبیر(365 نکته کاربردی در مدیریت،کسب و کار و تجارت)..........جمعه 17 بهمن 1393

طرحهای توجیهی تولید گیاهان گلخانه ای،دارویی و زینتی..........پنجشنبه 1 آبان 1393

چمدان هوشمند!..........پنجشنبه 1 آبان 1393

زیبایی موش‌ های چشم‌ دکمه‌ ای!..........پنجشنبه 1 آبان 1393

کشف ماده ضد سرطان از یک دانه نادر (+عکس)..........پنجشنبه 1 آبان 1393

خسارت برف به باغات اهر - آذربایجان..........پنجشنبه 1 آبان 1393

۵ ماده غذایی که جوان‌تر نشان‌تان می‌دهد..........پنجشنبه 1 آبان 1393

بانک مرکزی: بخش کشاورزی در مقایسه با دیگر بخش‌ها از تسهیلات کمتری برخوردار بوده است..........پنجشنبه 1 آبان 1393

گسترش روابط تجاری ایران و مجارستان در زمینه‌های کشاورزی و صنایع غذایی ..........پنجشنبه 1 آبان 1393

گشایش نخستین کنگره ملی گل و گیاهان زینتی ایران در کرج ..........پنجشنبه 1 آبان 1393

همه پستها